Πρόκειται για την βιογραφία (Economia Publishing, ISBN:978-960-9490-12-2) του Μίνωα Α. Ζομπανάκη, του διεθνούς φήμης Έλληνα τραπεζίτη και μέλους του Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος γεννήθηκε στις Καλύβες Χανίων της Κρήτης το 1926. Διεθνής Τραπεζίτης και οικονομικός σύμβουλος, έχει γίνει γνωστός για τη δυναμική παρουσία του στις διεθνείς αγορές για πάνω από 50 έτη, με μακροχρόνια σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα. Έχει αναγνωριστεί για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία των ευρωαγορών δολαρίων, των αγορών κοινοπρακτικών δανείων και του θεσμού των διατραπεζικών επιτοκίων (LIBOR).

Τη δεκαετία του ’70, διεθνή περιοδικά τον κατονόμασαν ως τον πιο γνωστό τραπεζίτη της Ευρώπης. Χαρακτηρίστηκε, επίσης, μέλος του «διεθνούς κατεστημένου» λόγω, τόσο των επαφών του με διεθνείς προσωπικότητες όσο και των συμμετοχών του σε διεθνή forum. Από το 1960 και, κατά περιόδους, συνεργάστηκε στενά με διαφόρους πρωθυπουργούς, ενώ διατηρεί επαφές με τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών και διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ιδρυτής & Πρόεδρος της GISE AG (από το 1980 μέχρι σήμερα), εταιρείας η οποία μελετά και αξιολογεί θέματα σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις για λογαριασμό κυβερνητικών οργανισμών και άλλων εταιρείων. Επίσης, Συνιδριτής & Πρόεδρος του CSFI (από το 1994 έως σήμερα), του πιο γνωστού, μη κερδοσκοπικού, think tank του Λονδίνου. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Harvard – με πτυχία στη Δημόσια Διοίκηση (MPA) και τα Οικονομικά (MA, ABD). «Άνθρωπο χωρίς σύνορα» τον αποκαλούν συνάδελφοί του στο Harvard, όπου, εκτός των συμβουλίων των σχολών που συμμετέχει, λαμβάνει μέρος και σε συμπόσια στρατηγικών θεμάτων. Τον Απρίλιο του 2010, το Kennedy School του Harvard ίδρυσε Έδρα, αποκαλούμενη ως «Μίνως Α. Ζομπανάκης Έδρα για το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα», σκοπός της οποίας είναι η έρευνα της αρχιτεκτονικής του χρηματοοικονομικού συστήματος και οι τρόποι βελτίωσής του.

Για το συγγραφέα

Ο Ντέιβιντ Λάσελς είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς συγγραφείς επί χρηματοοικονομικών θεμάτων. Διατελέσας συντάκτης επί τραπεζικών θεμάτων και ανταποκριτής στη Νέα Υόρκη των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, είναι τώρα ανώτερο μέλος του Κέντρου Μελέτης Χρηματοοικονομικής Καινοτομίας (Centre for the Study of Financial Innovation), ένα κέντρο έρευνας του Λονδίνου το οποίο εξερευνά το μέλλον της βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Έχει συγγράψει ευρύ αριθμό βιβλίων και άρθρων σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα. Είναι νυμφευμένος και ζει στο Λονδίνο.