Ταϋγέτη Μιχαλακέα

Ταϋγέτη Μιχαλακέα

Ερευνήτρια, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εταιρίες και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μεταβατική Δικαιοσύνη, Διεθνές Ποινικό Δίκαιο

Η Δρ Ταϋγέτη Μιχαλακέα είναι λέκτορας στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης στην Αθήνα, όπου διδάσκει και ερευνά θέματα διεθνούς δικαίου με έμφαση στο διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το διεθνές ποινικό, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο καθώς και στον τομέα των επιχειρήσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Horizon Europe. (2024 – 2026), τιτλοφορούμενο ‘ARM: Tο μακρύ χέρι των αυταρχικών κρατών,’ στο πλαίσιο του οποίου μελετά την σχέση μεταξύ ελευθερίας της έκφρασης και τεχνολογίας, σε τέσσερα διαφορετικά αυταρχικά καθεστώτα. Έχει διεξαγάγει εκτεταμένη κοινωνικο-νομική έρευνα στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές και περιφερειακό δίκαιο, στην Κολομβία, την Τυνησία και τη Νοτιοανατολική Ασία και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία, τη Σχολή Ανώτερων Σπουδών Sant’ Anna στην Πίζα (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο Javeriana στη Μπογκοτά, και τη Νομική Σχολή του Essex στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει, επίσης, εργαστεί ως νομικός σύμβουλος σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων του Αναπτυξιακού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, της Ειρηνευτικής Αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, της συμβουλευτικής εταιρίας ENACT, του Βρετανικού μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Global Rights Compliance, και άλλων.

loading..
loading..
loading..
loading..
loading..
loading..