Ο Ιωάννης Αρμακόλας εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΣΥΝΟΡΑ» της ΕΡΤ με τη δημοσιογράφο Κάλλη Ζάραλη όπου μίλησε για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία που θα δρομολογηθούν από την επάνοδο στην εξουσία του συντηρητικού VMRO-DPMNE, καθώς για την υπόθεση Μπελέρη και τις Ελληνο-αλβανικές σχέσεις.

Όσον αφορά στη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση δε φαίνεται να επιθυμεί να δυναμιτίσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλα αυτά το ζήτημα της χρήσης της συνταγματικής ονομασίας για επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις. Από τη μία η κυβέρνηση του VMRO-DPMNE θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί, από την άλλη η ελληνική πλευρά θα πρέπει με τη σειρά της να ξεκαθαρίσει τη στάση της και τι θέλει να πετύχει σε διμερές επίπεδο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας που βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο και υπογράμμισε πως πρέπει να κερδηθεί το χαμένο έδαφος. Αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Μπελέρη υποστηρίζοντας πώς η κατάσταση θα αλλάξει από τα ίδια τα γεγονότα, τη λήξη, δηλαδή, της περιόδου φυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας και την, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, εκλογή του στην Ευρωβουλή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να δείτε το βίντεο εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Facebook και το X.