Ο Ιωάννης Αρμακόλας μίλησε στην «Ενημερωτική Εκπομπή» (ΣΚΑΪ 100.3) με τη Λένα Φλυτζάνη και την Πηνελόπη Γκάλιου με αφορμή τα αποτελέσματα των Προεδρικών και Βουλευτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία.

Αναφέρθηκε στο πώς επηρεάζει η νίκη του συντηρητικού VMRO-DPMNE τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και στην ανάγκη να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα που αφορούν τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως είναι η συνταγματική ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην εθνικιστική ρητορική του VMRO-DPMNE και στη διαδικασία προσαρμογής του σε πιο μετριοπαθείς θέσεις στις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά κυρίως στις σχέσεις με τη Βουλγαρία.

Τέλος, εξήγησε τους λόγους της ήττας του κεντροαριστερού SDSM που ήταν σε μεγάλο βαθμό η διαφθορά, τα προβλήματα σε σχέση με το κράτους δικαίου και η αποδυνάμωση της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως οι σχέσεις με τη Βουλγαρία αποτελούν πολύ πιο ευαίσθητο ζήτημα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει σε γενικό βαθμό παγιωθεί.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη (στα ελληνικά) εδώ (έναρξη 34:10’).
Μπορείτε να ακολουθήσετε το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Facebook και το X.