Ο Ιωάννης Αρμακόλας ήταν καλεσμένος του Αλέξανδρου Λογοθέτη στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS (Αυστραλία) όπου μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και πως επηρεάζουν αυτές την Ελλάδα.

Ο Ι. Αρμακόλας εστίασε στις πρόσφατες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία εξηγώντας τις νέες δυναμικές που προκύπτουν στη χώρα μετά τη νίκη του εθνικιστικού VMRO-DPMNE κάνοντας αναφορά στο ρόλο των αλβανικών κομμάτων και το ρόλο που παίζουν τόσο εντός στο εσωτερικό, όσο και στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Ακόμη, υπογράμμισε τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών τόσο για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, όσο και για τη γενικότερη σταθερότητα των Βαλκανίων αντισταθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό και την τουρκική επιρροή.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Αθήνα εξηγώντας τους λόγους και τους στόχους της συγκεκριμένης επίσκεψης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εύρεσης καναλιών επικοινωνίας και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Αλβανία.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Facebook και το X.