«Η Αθήνα συναντά το Ντιτρόιτ: Η σημασία της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνικής ευθύνης» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος χορηγιών του German Marshall Fund των Η.Π.Α. “Διατλαντική Πρωτοβουλία: Δράσεις Ηγεσίας Δικτύου Αποφοίτων” με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του German Marshall Fund of the United States και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 15:00-20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Πύργος Βιβλίων, ισόγειο).  Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η συζήτηση διεξήχθη στα αγγλικά.

Ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Geoffey R. Pyatt απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη δύναμη της συμμετοχής των πολιτών και της κοινωνικής ευθύνης, ιδίως κατά τη διάρκεια μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης-και ο  Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ.Θάνος Ντόκος.

 

Επιπλέον συζητήθηκε ο ρόλος των ιδιωτικών ιδρυμάτων και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνία, ενώ παράλληλα έγινε ειδική αναφορά στις πρακτικές, στα μοντέλα και στις στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποτελέσουν τους βασικούς παράγοντες για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.
Τέλος ανακοινώθηκε η ίδρυση του Δικτύου Συντονισμού Γυναικών της Αθήνας (Athens Women’s Leadership Network), το οποίο θα σχετίζεται με το αντίστοιχο Δίκτυο Γυναικών του Ντιτρόιτ.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο  εδώ

Εδώ μπορείτε να δείτε το Facebook event