O Ιωάννης Αρμακόλας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “ЕВРОПАТ” (Televizija 24Vesti, Βόρεια Μακεδονία) όπου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Lepa Dzundeva σχετικά με τις εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Ι. Αρμακόλας υπογράμμισε τη στάση αναμονής της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της ΕΕ σχετικά με τις επίσημες θέσεις της νέα κυβέρνησης του VMRO-DPMNE τονίζοντας πώς το βέτο στην Ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος σε περίπτωση που οι επίσημες θέσεις διατηρηθούν στο ίδιο μήκος κύματος με τις πρόσφατες δηλώσεις της νέας Προέδρου και του νέου Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ανέφερε πως τα προηγούμενα χρόνια χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για τη ανάπτυξη στενότερων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ σχετικά με την περίπτωση προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο, δήλωσε πως η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πιέσει τη Βόρεια Μακεδονία προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη στήριξη των διεθνών εταίρων, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Τέλος, ανέφερε πως η ακύρωση της Συμφωνίας δεν ευνοεί και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντας καμίας από τις δύο πλευρές.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Facebook και το X.